MICROBLADING

Microblading, kosmetisk tatuering

Ögonbryn

Microblading, kosmetisk tatuering

Microblading är känt under många olika namn som till exempel 3D, 6D, Microblading , eyebrow embroidery och Mikrobladsteknik. Det är en relativt ny metod för kosmetisk tatuering som nu är tillgänglig i Sverige.

Undvik dagarna före din MICROBLADING behandling:

1. Sola eller använda solarium
2. Kosmetiska och estetiska processer för ansiktet som på något sätt inkluderar hudavlagring
3. Laserbehandling i ansiktet (microdermabrasion)


Undvik samma dag som din MICROBLADING behandling:
1. Undvik koffein, tänk på att många energidrycker, som te och kaffe innehåller koffein.
2. Undvik alkohol minst två dagar före tatueringstillfället eftersom det ökar risken för mindre blödningar vilket i sin tur påverkar läkningsprocessen och resultatet.
3. Undvik huvudvärkstabletter som aspirin och andra mediciner som innehåller acetylsalicylsyra då dessa verkar blodförtunnande och därmed ökar risken för mindre blödningar.

Vad du ska tänka på efter en behandling:

• Vänta minst 7 dagar med att använda smink på det behandlade området.
• Bada inte i pool eller bastu.
* Ta det lugnt, undvik att träna och andra aktiviteter där du kommer att svettas under den första veckan efter behandlingen. Saltet i ditt svett ökar infektionsrisken och kan medföra att färgpigmenten läker ljusare än förväntat.
* Sola inte i solarium på minst en månad. Därefter är det viktigt att fortsätta använda solkräm eftersom UV-stålningen kan bleka tatueringen med upp till 50 %.
• Undvik direkt solljus.
* Undvik till varje pris att klia ögonbrynen efter behandlingen. Du riskerar att klia bort pigment samtidigt som du ökar infektionsrisken.

* Skydda tatueringen genom att försiktigt smörja in dem med vaselin med vitamin A och E eller vindruvsolja två gånger om dagen.

* Under de första 24h efter behandlingen så är det viktigt att tvätta ögonbrynstatueringen med sterilt vatten (koka vatten minst 10 min och låt det svalna) varannan timme. Genom att tvätta ögonbrynen så förhindrar du att lymfan, den vätska som utsöndras, bildar en skorpa som påverkar hur din tatuering läks. Ju mer skorpa, desto sämre läkning.